Mobilisatiestoelen voor corona patiënten Intensive Care

Vrienden UMC Utrecht
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 24.000 (54%)

Na een IC-opname is er vaak een intensief revalidatietraject nodig. Patiënten kampen met allerlei problemen: ze zijn vaak erg afgevallen en kunnen niet meer op hun benen staan. De spiermassa neemt heel snel af als je spieren niet gebruikt. Een lange periode van revalideren is dan noodzakelijk.

 

Voor alle corona patiënten op de Intensive Care (IC) van het UMC Utrecht op hebben wij daarom een grote wens. Wij willen graag twee mobilisatie-stoelen aanschaffen. Corona patiënten die 2-3 weken op de IC gelegen hebben, moeten weer leren om in een staande en zittende positie gebracht te worden. Deze stoelen helpen daarbij. Patiënten kunnen met behulp van deze stoel op een eenvoudige, veilige en comfortabele wijze naar een staande, zittende of liggende positie worden gebracht.

 

Verzwakking tegengaan en herstelproces bevorderen
Belangrijk klinisch onderzoek toont aan dat vroegtijdige mobilisatie van patiënten op IC afdelingen helpt om verzwakking ten gevolge van het verblijf op de IC tegen te gaan. Vroegtijdige mobilisatie zou ook het herstelproces van de patiënt en de functionele resultaten op de lange termijn bevorderen.

 

Helpt u mee de aanschaf van deze twee mobilisatie-stoelen mogelijk te maken? Alvast heel hartelijk dank!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
06-07-2020 | 10:37