In actie voor de kinderen in het WKZ

initiatief is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 18.245 (123%)

In actie voor de kinderen in het WKZ

 

Ziek zijn is niet leuk, maar in tijden van het coronavirus nog zwaarder. Voor alle kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), de kinderen van de afdeling jeugdpsychiatrie en alle chronisch zieke kinderen die ons ziekenhuis regelmatig moeten bezoeken, is het een flinke uitdaging in deze bijzondere tijd.

 

Alle medewerkers in het WKZ zetten zich maximaal in om de beste zorg en begeleiding te kunnen blijven bieden aan alle kinderen. Dat is door de coronacrisis helaas niet altijd mogelijk. Daarom zet Vrienden UMC Utrecht & WKZ zich in voor een aantal projecten die de kinderen zowel nu als na de crisis kunnen helpen, waaronder:

 

Longfunctiemeting vanuit huis

In het WKZ behandelen we 120 kinderen met taaislijmziekte (Cystic Fybrosis). Voor deze kinderen is nauwkeurige follow-up en behandeling zeer belangrijk, waarbij regelmatig in het ziekenhuis de longfunctie wordt gecontroleerd en de behandeling wordt bijgestuurd. Vanwege de coronacrisis is het voor deze kinderen nu niet mogelijk naar het ziekenhuis te komen. Hierdoor kunnen de patiëntjes sneller achteruit gaan. We willen de goede zorg voor hen graag voortzetten met videoconsulten. Hiervoor hebben we apparaatjes nodig die de longfunctie thuis goed kunnen meten.

 

Vermaak en afleiding

De kinderen in het WKZ zijn door de coronacrisis nog meer geïsoleerd dan ze al waren. Hun broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mogen niet meer langskomen in het ziekenhuis. Er mag maar één ouder op bezoek komen. Alle activiteiten, zowel aan bed als in het kindertheater, zijn stopgezet. Om alle kinderen zoveel mogelijk te vermaken, willen we de digitale activiteiten uitbreiden en eenmalig extra knutselspullen, puzzels en spelletjes kopen die ze met hun vader of moeder kunnen spelen. De kinderen van de afdeling jeugdpsychiatrie willen graag extra buitenspeelgoed om mee te spelen in de omheinde tuin.

 

Wil je ook iets doen voor de kinderen in het WKZ in tijden van de coronacrisis? Start dan een actie of doe een donatie. Alvast heel erg bedankt!

Bekijk alle
29-10-2020 | 12:25 Omdat ik zelf vroeger ook in het UMC heb gelegen.
03-07-2020 | 09:12 Aan: Spel computers voor het wkz, om met vriendjes thuis te spelen Wij vinden het een top idee! Onze beide dochters hebben verschillende wkz opnames gehad. De impact is groot op kinderen maar de ouders en omgeving kunnen daar een grote rol inspelen met positief effect. GOOD JOB! www.breathcounseling.nl Staat voor ouders van chronisch zieke kinderen.
02-07-2020 | 19:53 Aan: Spel computers voor het wkz, om met vriendjes thuis te spelen Omdat ik heel goed weet hoe het voelt
Bekijk alle

Goed nieuws voor 20 kinderen met taaislijmziekte 

07-05-2020 | 10:53 In het WKZ behandelen we 120 kinderen met taaislijmziekte (Cystic Fibrosis ofwel CF). Voor deze kinderen is nauwkeurige follow-up en behandeling zeer belangrijk, waarbij regelmatig in het ziekenhuis de longfunctie wordt gecontroleerd en de behandeling wordt bijgestuurd.   Vanwege de coronacrisis is het voor deze kinderen nu niet mogelijk naar het ziekenhuis te komen. Hierdoor kunnen de kinderen sneller achteruit gaan. We willen de goede zorg voor hen graag voortzetten met videoconsulten. Hiervoor hebben we apparaatjes nodig die de longfunctie thuis goed kunnen meten.   Dankzij een mooie bijdrage van Stichting Elise Mathilde Fonds kunnen we de eerste 20 apparaatjes aanschaffen. Mede namens de kinderen met taaislijmziekte en hun ouders; dank jullie wel!  
Lees meer