Zorg voor onze (corona)patiënten

Normal 8d81c3d9285938ffc8bb521e67ac7665846f84c1
van totaal € 5.000 (3%)

Zowel in de zorg als achter de schermen werken alle medewerkers in het UMC Utrecht samen om patiënten met het coronavirus (COVID-19) op te vangen. Er zijn speciale cohortafdelingen ingericht waar patiënten met (verdenking op) het virus worden verpleegd. Patiënten met ernstigere klachten worden opgevangen op onze Intensive Care afdelingen. Voor onze reguliere patiënten leveren we nog steeds alle spoedeisende zorg en behandelingen die niet uitgesteld kunnen worden.

 

We hebben het volste vertrouwen dat al onze (corona) patiënten goed worden opvangen, behandeld en verzorgd. Wij zetten ons als Vrienden UMC Utrecht & WKZ in om net dat beetje extra te bieden voor onze (corona)patiënten.

 

Contact met het thuisfront
Angst, onzekerheid en eenzaamheid. Dat is waar onze patiënten dagelijks mee kampen. Bezoek is voor onze (corona)patiënten helemaal niet of minimaal toegestaan. Patiënten hebben baat bij het zien van hun geliefden; ze willen FaceTimen of Skypen met het thuisfront. Iemand lang niet kunnen zien, zeker als je ziekt bent, is zwaar. Daarom willen we graag Ipads aanschaffen, zodat onze patiënten kunnen videobellen met het thuisfront.

 

Aanschaf mobilisatiestoelen
Patiënten kampen na een IC-opname met allerlei problemen: ze zijn vaak erg afgevallen en kunnen niet meer op hun benen staan. De spiermassa neemt heel snel af als je spieren niet gebruikt. Daarom willen wij graag twee mobilisatie stoelen aanschaffen. Patiënten kunnen met behulp van deze stoel, terwijl ze nog op de IC liggen, op een eenvoudige, veilige en comfortabele wijze naar een staande, zittende of liggende positie worden gebracht. Dit bevordert hun herstelproces.

 

Afleiding en ontspanning
De winkels in het UMC Utrecht hebben momenteel maar een beperkt assortiment en ook de tijdschriftenservice die normaal gesproken dagelijks verzorgd wordt door vrijwilligers, ligt op dit moment stil. Daarom zorgen wij graag voor wat afleiding en ontspanning om de patiënten even uit hun isolement te halen. Denk hierbij aan het uitdelen van tijdschriftenpakketten, puzzelboekjes, smartgames, leesboeken, kleurboeken voor volwassenen, etc.

 

Dit alles kunnen wij niet realiseren zonder uw steun. Helpt u mee?

Bekijk alle
17-04-2020 | 14:08 Aan: Made with ♡ By Omi Dit zijn onze eerste donatie’s van de verkoop van de verpleeg/ ziekenhuis knuffelbeertjes en sleutelhangers!!
01-04-2020 | 09:02